Piepkuiken met verse kruiden op de barbecue, met jonge groentjes en paprikaroom

Op onze ontdekkingstocht doorheen de winkel van Rob The Gourmets’ Market stoten we op deze geweldige piepkuikens. Exclusief gekweekt voor Rob, Belgisch en met hart en ziel verzorgd en dat zie je terug in het vlees.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 3 piepkuikens van bij Rob
 • 1 bundel jonge raapjes
 • 1 bundel witte asperges
 • 1 bundel mini groene asperges
 • 8 jonge worteltjes
 • Wat verse erwtjes
 • Verse kruiden zoals dragon, peterselie, dille, tijm en bloedzuring
 • 1 rode paprika
 • peper en zout
 • theelepel gerookte paprikapoeder
 • 1 sjalot
 • klontje boter
 • 300 ml room

Bereiding:

Kruid de piepkuikens van binnen en van buiten met peper en zout en eventueel een beetje paprikapoeder. Vul de kuikens op met rijkelijk veel tuinkruiden. Plaats ze op een hete barbecue met gesloten deksel. Ze vullen ongeveer na een half uurtje klaar zijn. Schil de witte asperges, schil de wortelen, doe de raapjes in stukjes. pocheer nu kort de groentjes tot ze beetgaar zijn. Doe een klontje boter in een pannetje en laat de groentjes zachtjes in de boter glijden. Kruid met peper en zout. Schil en ontpit de paprika en pel de sjalot en snij in stukken. Doe wat boter in een pannetje en stoof de paprika en sjalot tot ze helemaal zacht zijn. Voeg de room toe en mix de saus. Zeef en kruid met peper en zout en de gerookte paprikapoeder. Schuim op met de staafmixer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s