Ardens hoevevarken met wortelpuree, witloof, sjalot saus

Ingredienten voor 4 personen

  • 800 gram varkenkroon van Rob The Gourmet’s market
  • 1kg wortelen
  • 100 boter
  • 2 aardappelen
  • peper en zout
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 sjalotten
  • tijm en laurier
  • 150 ml rode wijn
  • 200 ml bruine fond

Werkwijze voor de saus:

Pel de sjalotten en snij ze in fijne schijfjes. Stoof aan in een weinig boter, blus met de rode wijn. Voeg een takje tijm en wat laurier toe. Laat voor een derde inkoken en doe er de bruine fond bij. Laat nu verder voor de helft inkoken. Kruid af met peper en zout en voeg een klontje boter toe voor een glanzende saus.

Werkwijze voor de rest:

schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Kook ze gaar in water en voeg in stukjes gesneden aardappel toe. Wanneer ze gaar zijn giet je ze af. Doe in een blender en kruid af met peper en zout en een klontje boter. Doe wat boter in de pan en schroei de varkenskroon dicht. laat verder garen in een oven van 180°C gedurende ongeveer 30 minuten. Stoof het witloof aan in een beetje boter. Het gerecht is klaar op te dresseren. Serveer met een gebakken aardappel of een pomme pont-neuf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s