Ierse lamsfilet met paksoi, zuringpuree en Portsaus

Geen beschrijving beschikbaar.

Voor 4 personen:

  • 800 gram Ierse lamsfilet van Rob
  • 400 gram paksoi
  • 200 gram verse zuring
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram boter
  • Peper en zout
  • Mespunt muskaatnoot
  • 1 ei
  • 3 dl. lamsfond of bruine fond
  • 1 dl. Rode Port

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en breng ze aan de kook. Doe een klontje boter in een pan en stoof de zuring lichtjes aan. Dit duurt slechts een paar minuutjes. Giet de aardappelen af, doe er een eitje bij, wat boter en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Doe er de zuring bij. Je kunt de zuring ook eerst wat fijnmalen maar dit hoeft niet. De puree is klaar nu. Doe in een sauspannetje de fond en de port en laat inkoken tot sausdikte. Werk af met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Wanneer de filets straks zijn gebakken kan je de pan deglaceren en toevoegen aan de saus. Doe water in een kom en blancheer de paksoi stengels. Giet af en laat ze kort stoven in wat boter en kruid af. Schroei nu de gekruide lamsfilet dicht in wat boter en steek ze voor max. 4 minuutjes in een oven van 200 graden. Zo, het dresseren kan beginnen, het smullen straks ook. Een heel klassieke bereiding met niet veel werk maar wel met eerlijke en heerlijke producten. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s