Carpaccio van ananas

received_1678799382171245

Wat gezegd van dit delicaat dessertje. Licht, gezond, lekker en mooi om zien. Bij het afsluiten van een maaltijd is het belangrijk om niet altijd zware desserts te gaan serveren. Met dit nagerechtje zit je wat dit betreft safe. Gebruik een sappige rijpe ananas. Eigenlijk kan je aan de onderkant van de ananas ruiken of hij al dan niet rijp is. Geeft deze een licht zoete geur af dan is hij rijp, zoniet laat hem dan liggen en zoek een ander exemplaar, een onrijpe ananas is gewoon smaakloos.
-1 ananas
-eetlepel gin
-2 eetlepels zure room
-1 koffielepel griessuiker
-enkele blaadjes munt
-1 eetlepel
-1 granaatappel
-enkele hazelnootjes
Ontdoe de ananas van de schil, let erop dat de schil en oogjes helemaal verwijdert zijn.
Snij hem in zeer dunne plakjes. Het best kun je dit doen met een mandoline op een fijne stand. Ik laat de middenkern eraan maar als je dit wil kan je deze zeker ook verwijderen.
Verdeel de plakjes mooi over de borden zodat je een vlakke carpaccio krijgt. Besprenkel nu de plakjes met enkele druppels gin. Meng de suiker onder de zure room, doe in een spuitzakje en doe enkele dotjes op de carpaccio. Werk nu af met een beetje granaatappel (dit fris zure past ideaal bij dit gerechtje), wat fijngesneden hazelnootjes en enkele blaadjes munt. Wil je er nog een bolletje vanille ijs bij serveren, dit kan zeker.
Snel klaar en lekker!