Gevuld peertje uit de oven met dindessespek, blauwe kaas en dressing van bloedzuring

received_411104162757262

We zijn in de herfst aanbeland. Laat u verleiden tot een gezellige avond met dit hartverwarmend gerechtje met Dindessespek, blauwe kaas en peer.
Dindessespek? Wel, dit zijn spekreepjes afkomstig van kalkoen. Slechts 5% vet per 100 gram, lekker licht en toch even smakelijk. Wij hebben in het gerechtje de blokjes nog eens droog gegrild…..echt lekker moet ik zeggen. U kunt dit spek vinden als blokjes of in lapjes ontbijtspek. Wij haalden dindesse uit de plaatselijke Colruyt.
Snel klaar en niet veel ingrediënten nodig

-4 niet al te grote conference peren
-140 gram dindesse spekblokjes
-150 gram blauwschimmelkaas (roquefort, danish blue..)
-1 citroen
-150 gram bloedzuring
-4 eetlepels olijfolie
-1 rol bladerdeeg
-peper en zout
-1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
-3 eetlepels mascarpone

received_2142107812705967

Schil de peren. Doe ze in een kookpot en zet ze net onder water waarin ook de citroen is uitgeknepen. Breng aan de kook en laat 5 min. koken. De peren zullen dus nog niet helemaal gaar zijn. Snij de peren nu dwars in ongeveer 4 stukken zodat je mooie ronde stukken bekomt (zie foto).received_550259282054054 Verwijder met een uitsteekvormpje het klokhuis met uitzondering van het onderste deeltje. Het is de bedoeling dat we de peer van binnenuit opvullen.
Gril nu zeer kort de spekblokjes. Doe de blokjes in een mengkom en voeg er de eetlepels mascarpone en de stukjes blauwe kaas bij. Nu kan je de peer met het mengsel voorzichtig opvullen en zo de peer terug reconstrueren.
Snij nu rondjes van ongeveer 5 cm. Uit de rol bladerdeeg en bak deze blind af gedurende ongeveer 12 minuten op 180°.
Doe de peren in een ovenschaal en zet deze in een voorverwarmde oven van 180° en laat deze bakken gedurende 20 minuten.
Maak ondertussen de dressing; Doe de gewassen bloedzuring met de olijfolie in een blender en mix fijn. Kruid af met peper en zout.
Leg in een bordje het rondje bladerdeeg en zet daarop de peer. Doe er de dressing rond en werk nog af met de pijnboompitjes en nog wat spekreepjes. Smakelijk….
http://bit.ly/foodies-dindesse