Krans van bladerdeeg met rode vruchten

20171231_155543

We starten dit jaar met een dessert. Meer bepaald een krans van bladerdeeg en rode vruchten. Een waardige afsluiter van een diner is deze taart wel. Een overvloed aan rode vruchten, heerlijke pudding en krokante bladerdeeg. Een mooi dessert hoeft niet altijd zeer zoet te zijn om te scoren bij uw gasten. Januari is nog altijd de maand van allerlei feestjes en ook de maand waarop vrienden en familie op bezoek komen. Schotel ze een dit gebak voor, wedden dat u een 10 scoort?
-2 rollen bladerdeeg
-500 gram rode vruchten (gebruik maar wat er op het moment te verkrijgen valt. Aardbeien, frambozen, braambessen, aalbessen en blauwe bessen zijn de soortjes die wij gebruikten)
-1 vanillestok
-50 gram maizena
-100 gram suiker
-5 eierdooiers
-600ml. melk
-150 ml. room 40%
-2 eetlepels vloeibare honing
Maak met de 2 rollen bladerdeeg 2 ringen door met een vorm het binnenste van de 2 plakken weg te snijden. Zorg dat je zo 2 ringen van 10 cm. bekomt.
Maak met een vork wat gaatjes in het deeg en bak de bladerdeegringen blind in een oven van 200 graden gedurende 15 minuten. Maak nu de banketbakkersroom. Klop de 5 dooiers tot een lichte massa samen met de dooiers. Doe het eiwit zeker niet weg. U kan deze invriezen of u kan er kleine meringue torentjes mee maken. Zoals u op de foto kan zien gebruikten wij deze ook op onze taart ter afwerking. Zeef nu de maizena onder het eiermengsel en roer goed om. Laat de melk koken samen met de vanillestokzaadjes. Laat de melk wat afkoelen en doe deze dan bij het eiermengsel. Zet het geheel op het vuur en laat indikken, ook wel ‘vaneren’ genaamd. Wanneer u op een spatel een lijn kunt trekken in uw mengsel zonder dat deze terug dichtloopt hebt u de juiste dikte bereikt. Doe de banketbakkersroom nu in een kom en laat enkele uren opstijven in de koelkast. Zeker afdekken zodat er geen vel ontstaat. Leg nu 1 ring bladerdeeg op een schotel en spuit er door middel van een spuitzak de banketbakkersroom gulzig op. Leg nu de 2de ring bladerdeeg er boven op. Op deze ring schik je nu de rode vruchten. Aan de binnenkant van de ring kun je wat opgeslagen room spuiten. Doe de rest van de vruchten in de blender samen met 2 lepels honing en mix fijn tot een coulis. Een lepel van deze coulis over uw stukje taart maakt het echt af. Maak deze taart zeker eens en laat ons weten of het u lukte. Of post eens een foto op onze facebook pagina van 2belgianfoodies.
Succes!