Tatjespap

20171003_183905

Tatjespap met gepocheerd eitje
Een klassieker van je welste, deze tatjespap. Een gerechtje uit mijn kindertijd die we regelmatig nog klaarmaken. Een klein beetje verfijnt zoals je op de foto kunt zien en je tovert zo een hip gerechtje op tafel. Wij serveren er papsaus bij, een sausje met notelaarsboter en karnemelk
– 500 gram aardappelen
–4 eieren
-150 gram boter
-3 dl.karnemelk
-100 gram garnaaltjes
-enkele stengeltjes bieslook
-peper en zout
Snij de aardappelen in stukjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer ze. Doe er 50 gram boter bij en 1 dl. warme karnemelk. Kruid af met peper en zout en indien gewenst een klein beetje muskaatnoot. Pocheer nu de eitjes in water met een scheutje azijn die tegen het kookpunt is. De eitjes hebben ongeveer 1 a 2 minuutjes nodig.
Voor het sausje breng je 2 dl karnemelk aan de kook en bind deze lichtjes met een koffielepel bloem, opgelost in wat koude karnemelk. Laat nu 100 gram boter bruinen tot ze naar hazelnootjes begint te ruiken (beurre noisette). Voeg daarbij de lichtjes gebonden karnemelk en kruid af met peper en zout. Doe wat puree op een bord en doe er wat saus over. Leg het eitje erop. Bestrooi met wat garnaaltjes en wat bieslook. U kunt ook wat vers gesneden bieslook onder de puree mengen, dit heeft een frisse toets aan het geheel.
Aan tafel!