Tomaten salade in gin marinade

 

IMG_20171016_210916_558

Wanneer je naar een licht, lekker en gezond voorgerechtje zoekt is dit misschien iets voor u. Tegenwoordig kun je het ganse jaar door kerstomaatjes kopen van een goede kwaliteit, vaak ook in diverse vormen, kleuren en smaken.
Simpelweg wat marineren en je brengt zo de zomer op tafel.

– 4 eetlepels olijfolie
– 5 cl. Gin
– 1 tl. Suiker
– 400 gram kerstomaatjes
– peper en zout
– 1 limoen
– Enkele zilveruitjes
– 100 gram zure room

Voor het emonderen van de tomaatjes breng je 1 liter water aan de kook. Doe de tomaatjes erin en laat 20 sec. in het kokend water. Laat ze schrikken in ijswater zodat het vel los komt en u ze gemakkelijk kunt pellen. Maak een marinade van de olijfolie, gin, suiker en het sap van 1⁄2 limoen. Rasp er nog wat limoenschil over en kruid af met peper en zout. Doe de tomaatjes bij de marinade en laat ze enkele uurtjes trekken. Schik nu de tomaatjes in een bordje en doe er enkele lepeltjes van de marinade over. Werk af met wat zure room, die werd gekruid met peper en zout. Doe er ook nog wat ringetjes van
zilveruitjes over. Wij serveren er steeds wat geroosterd stokbrood bij die we inwrijven met wat knoflook. Ann-Sophie onze dochter is vegetarisch en dus gingen wij op zoek naar creatieve gerechtjes die wij aan haar kunnen serveren en die lekker zijn. U kan er bijvoorbeeld ook wat grijze garnaaltjes over strooien om een nog feestelijker gerechtje op tafel te toveren.