Vissoepje

received_1617448464973004-2.jpeg

In dit vissoepje ligt de klemtoon op ons goud uit de Noordzee: de grijze garnaal. Wij gaan altijd voor de ongepelde garnaaltjes, die we gaan halen bij de Oostendse vistrap. Het is wat werk om deze te pellen maar dan heb je een top gepelde garnaal en de pantsertjes kun je gebruiken om een prima saus te maken of bijvoorbeeld dit soepje.

received_1617450421639475 (2)
– 500 gram garnaalkopjes
– 2 liter visfumet
– 3 wortelen
– blaadje laurier, takje tijm
– 3 stengels selder
– 2 grote uien
– 1 dl room
– 8 scampi’s
– 3 eetlepels tomatenpuree
– 3 tomaten
– teentje look
– scheutje cognac
– bladpeterselie
– Olijfolie
– 1 noordzeetong
– 1 citroen
– peperkorrels
– peper en zout
– enkele broodkorstjes
– 3 eetlepels bloem
-100 gram gepelde garnalen

received_1617450818306102

Voor de fumet: fileer(of laat deze fileren) de tong en doe de graat in een kom samen met met een ui,teentje look, wat laurier, enkele peperkorrels, een wortel,een stengel selder en een halve citroen in de schil en zet onder met water. Breng aan de kook en laat 20 min zachtjes trekken. Zeef en de fumet is klaar. Doe de gesneden uien, de gesneden selder, de gesneden wortel en een lookteentje in een kom. Bak deze op een hoog vuur aan en doe de garnaalkopjes en de pantser van de scampi erbij. Laat alles stoven.Doe de
tomaten erbij alsook de tomatenpuree. Strooi de bloem erover en roer goed om. Laat nog lichtjes verder stoven en giet er een scheut cognac over. Flambeer en blus met de visfumet. Roer goed om, doe er nog een blaadje laurier bij, wat peterseliestengels en een takje tijm. Laat 50 minuutjes trekken op een klein vuurtje. Duw de soep nu door een zeef, duw goed zodat alle smaken in het soepje komen. Breng nog eens aan de kook en voeg de scampi’s toe en te stukjes tong.en kruid af met peper en zout. Het soepje is nu klaar.
Klop voor de afwerking wat room op en spuit enkele dotjes op het bord. Je kan verder versieren met de garnaaltjes en de tong, wat peterselie, enkele broodkorstjes, een bloemetje enz…. Een feestelijk soepje…..

SMAKELIJK!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s